Χρειάζεστε γιατρό; Κλείστε Ραντεβού Τώρα !

Τηλεφωνικό Κέντρο 2315 555 555

Ακτινολογικό - Υπερηχογραφικό Τμήμα


Το Ακτινολογικό – Υπερηχογραφικό Τμήμα του Doctor Care προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε όλα τα υπόλοιπα Τμήματα με διαγνωστικές εξετάσεις υψηλού επιπέδου.

Εξειδικευμένοι και έμπειροι Ιατροί Ακτινολόγοι με την βοήθεια και πολύτιμη συνεργασία Τεχνολόγων χειρίζονται σύγχρονα μηχανήματα και εκτελούν όλους τους υπερήχους.

Το Ακτινολογικό – Υπερηχογραφικό Τμήμα είναι πάντα διαθέσιμο για κάθε έκτακτη εξέταση και επείγον περιστατικό.

Γαστρεντερολόγος


Το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Doctor Care διαθέτει ένα πρότυπο, πλήρως εξοπλισμένο και οργανωμένο Γαστρεντερολογικό Ιατρείο στελεχωμένο από άριστο επιστημονικό προσωπικό, εξειδικευμένους γαστρεντερολόγους και γενικούς χειρουργούς και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας.

Καλύπτει όλο το φάσμα διαγνωστικής ενδοσκοπικής και γαστρεντερολογίας (ERCP, διαστολές, τοποθέτηση ενδοπροσθέσεων, επείγουσες αιμορραγίες) αλλά και μανομετρία οισοφάγου και ορθού, πεχαμετρία, βιοανάδραση, ενδοσκοπικό υπερηχογράφημα, ενδοσκοπική κάψουλα, μελέτη δυσκοιλιότητας του εντέρου, βιοψίες ήπατος και συμπαγών όγκων. Διαθέτει μία πλήρως εξοπλισμένη ενδοσκοπική μονάδα του Πεπτικού συστήματος για γαστροσκόπηση (δωδεκαδακτυλοσκόπηση), κολονοσκόπηση, πολυπεκτομές, αιμοστάσεις αιμορραγούντων ελκών, αγγείων και νεοπλασμάτων, ERCP, και σφιγκτηροτομή φύματος του Vater.

Το γαστρεντερολογικό Τμήμα του Doctor Care παρέχει όλες τις δυνατότητες για ολοκληρωμένη διάγνωση και ενδοσκοπική θεραπεία των νοσημάτων του πεπτικού συστήματος (οισοφάγος, στόμαχος, έντερο λεπτό και παχύ, ήπαρ, χοληφόρα και πάγκρεας) σε χώρους άριστα διαμορφωμένους με στόχο τη λειτουργικότητα και την άνεση των ασθενών.

Τμήμα Γενικής / Οικογενειακής - Προληπτικής Ιατρικής


Το τμήμα Γενικής/Οικογενειακής και Προληπτικής Ιατρικής είναι «η καρδιά» του Doctor Care όσον αφορά τις ιατρικές υπηρεσίες του. Με βάση το γεγονός ότι η Πρωτοβάθμια Υγεία καλύπτει τα 9/10 της Ιατρικής και απέναντι σε μια Πολιτεία η οποία παρά τις καλές προθέσεις και τις επιμέρους απόπειρες δεν κατόρθωσε μέχρι σήμερα να χρησιμοποιήσει «το κλειδί» για να μετατραπεί το εθνικό σύστημα ασθενείας σε σύστημα υγείας, το Doctor Care δίνει την αρμόζουσα προσοχή στο συγκεκριμένο τμήμα.

Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα του πολίτη για ποιοτικά ανώτερη περίθαλψη και ταυτόχρονα θέτοντας ως υψηλή προτεραιότητα την πρόληψη και προαγωγή υγείας, διαμορφώσαμε ένα τμήμα Γενικής και Προληπτικής Ιατρικής που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στον ελληνικό χώρο.

Στελεχωμένο από έμπειρους και εξειδικευμένους γενικούς ιατρούς το ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, έχει στη διάθεση του όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά και θεραπευτικά μέσα, ώστε τα περισσότερα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ να βρίσκουν άμεσα τη λύση τους χωρίς ταλαιπωρία, χάσιμο ΧΡΟΝΟΥ και ΧΡΗΜΑΤΟΣ και χωρίς περιττές και μη αναγκαίες πρoσφυγές σε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Εναρμονισμένο με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα το τμήμα Γενικής και προληπτικής ιατρικής επικεντρώνει στην αξία της πρώτης σωστής και έγκαιρης διάγνωσης. Ο γενικός-οικογενειακός ιατρός είναι εκείνος που παρέχει προσωπική ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ φροντίδα και ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ σε άτομα και οικογένειες αλλά και εκείνος που βρίσκεται ΠΡΩΤΟΣ σε κάθε νέο-ΕΠΕΙΓΟΝ ή μη- πρόβλημα υγείας προκειμένου να αναλάβει την υπευθυνότητα της αρχικής διάγνωσης και σωστής αντιμετώπισης. Είναι ο ιατρός που όταν κρίνεται αναγκαίο συνεργάζεται με τους ειδικούς ιατρούς όλων των ειδικοτήτων προκειμένου ο ασθενής του να έχει πάντα άριστο αποτέλεσμα. Είναι επίσης εκείνος που παρεμβαίνει όχι μόνο θεραπευτικά αλλά και προληπτικά σε όλες τις βαθμίδες πρόληψης.

Στο ΙΑΤΡΕΙΟ Γενικής-Οικογενειακής ΙΑΤΡΙΚΗΣ, είτε πρόκειται για οξύ είτε για χρόνιο πρόβλημα, γίνεται η λήψη του ιστορικού, ακολουθεί η κλινική εξέταση και όταν χρειάζεται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις(καρδιογράφημα, οξύμέτρια, υπέρηχος κοιλίας, μέτρηση πίεσης, λήψη αίματος κλπ).

Γίνεται επίσης συνταγογραφία, εκδίδονται παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις, χορηγούνται γνωματεύσεις, και όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά όπως θεώρηση αθλητικών δελτίων, βεβαίωση υγείας για άδεια οπλοκατοχής, βεβαίωση υγείας για άδεια οδήγησης.

Το ιατρικό έργο διευκολύνει ο υπερσύγχρονος και πρωτοποριακός ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αιχμής, με ιατρεία που διακρίνονται για τις σύγχρονες εγκαταστάσεις τους, τη λειτουργικότητα των χώρων τους και την απαράμιλλη αισθητική τους. Όλα, σχεδιασμένα με κάθε λεπτομέρεια ώστε να υπηρετούν τον υψηλό σκοπό τους. Την υγεία του ασθενή. Με σεβασμό στον ορισμό της Υγείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) σύμφωνα με τον οποίο Υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας κι όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας, το συγκεκριμένο τμήμα συνδράμει τα μέγιστα προκειμένου ο «επισκέπτης» μας όταν αποχωρεί από το Doctor Care να είναι ένας καθ’ όλα ΥΓΙΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Γυναικολογικό - Μαιευτικό Τμήμα


Το Γυναικολογικό-Μαιευτικό Τμήμα του Doctor Care, σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε με επιμονή σε κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να παρέχει στη σύγχρονη γυναίκα ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας με αυστηρή προσήλωση στις επιστημονικές εξελίξεις.

Στελεχωμένο με έμπειρους και διακεκριμένους γυναικολόγους-μαιευτήρες λειτουργεί με στόχο τον εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιουδήποτε γυναικολογικού προβλήματος εμφανίζεται στη ζωή της γυναίκας με έναρξη την εφηβεία της

Διαθέτει το καλύτερο επιστηµονικό δυναµικό, και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας ώστε να παρέχουμε έγκαιρα, αξιόπιστα και αποτελεσματικά πλήρη ιατρική φροντίδα σε διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο.

Το Γυναικολογικό-Μαιευτικό Τμήμα λειτουργεί σε χώρους απόλυτα εναρμονισμένους με τη γυναικεία ψυχοσύνθεση και ψυχολογία. Τα χρώματα, τα υλικά και οι πίνακες που έχουν επιλεγεί συμβάλλουν στη δημιουργία ενός άνετου, ήρεμου και ισορροπημένου περιβάλλοντος που διευκολύνει την εξέταση και την επικοινωνία.

Ενδεικτικές υπηρεσίες του γυναικολογικού τμήματος:

 • Γυναικολογικός προληπτικός έλεγχος
 • Επισταμένη πρόληψη με Test PAP, υπέρηχο και ψηλάφηση μαστών, υπέρηχο μήτρας, ωοθηκών και παραμητρίων
 • Γυναικολογικοί υπέρηχοι με σύγχρονο εξοπλισμό στερεοσκοπικής απεικόνισης
 • Πλήρης κάλυψη εργαστηριακών εξετάσεων
 • Διάγνωση και αντιμετώπιση παθήσεων του τραχήλου (HPV κα.)
 • Διάγνωση και αντιμετώπιση πολυκυστικών ωοθηκών
 • Αντιμετώπιση γυναικολογικών νοσημάτων
 • Κολποσκοπήσεις
 • Παιδική & εφηβική γυναικολογία
 • Παρακολούθηση εγκυμοσύνης με όλες τις απαραίτητες εξετάσεις κατά τη διάρκειά της
 • Έλεγχος και θεραπεία γυναικείας υπογονιμότητας
 • Πλήρης έλεγχος κατώτερου Ουροποιητικού συστήματος και του Πυελικού εδάφους και αντιμετώπιση ακράτειας ούρων
 • Διαιτολογική καθοδήγηση και ψυχολογική υποστήριξη

Εξειδικευμένοι Τομείς

 • Οικογενειακού Προγραμματισμού.

Στον πλέον ευαίσθητο αυτό τομέα αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα η ενημέρωση της γυναίκας για θέματα αντισύλληψης, γονιμότητας και Οικογενειακού προγραμματισμού (τοποθέτηση ενδομητρικών σπειραμάτων – IUCD, επείγουσα αντισύλληψη κ.α.).

 • Κλιμακτηρίου – Εμμηνόπαυσης – Οστεοπόρωσης.

Στον τομέα αυτό παρέχεται ολοκληρωμένη και έγκυρη ενημέρωση καθώς και φροντίδα και αντιμετώπιση όλων των θεμάτων και προβλημάτων που αφορούν αυτή την περίοδο της ζωής της γυναίκας.

Ιατρείο ΚεφαλαλγίαςΗ κεφαλαλγία αποτελεί μια σημαντική αιτία νοσηρότητας στο σύγχρονο κόσμο, με συχνότητα εμφάνισης που προσεγγίζει το 3-5 % του πληθυσμού, χωρίς να αφήνει ανεπηρέαστες τις μικρότερες ηλικίες (παιδιά ή εφήβους).  Είναι μάλιστα το συχνότερο σύμπτωμα για το οποίο αναζητείται ιατρική συμβουλή. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υποδηλώνει την ύπαρξη κάποιας πάθησης (πρωτοπαθής), ενώ κάποτε μπορεί να αποτελεί προοίμιο ή έκφραση σοβαρών καταστάσεων (δευτεροπαθής).


Το ιατρείο κεφαλαλγίας έχει σημαντικό ρόλο στη διάκριση του τύπου της κεφαλαλγίας και τον αποκλεισμό των δευτεροπαθών μορφών της, ενώ μπορεί να προσφέρει στην κατάλληλη αντιμετώπιση, που έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση των συμπτωμάτων και συνακόλουθα της ποιότητας ζωής των ασθενών, αφού τα σύνδρομα της κεφαλαλγίας αποτελούν σημαντικό αίτιο δυσλειτουργίας και επιπλέον η άμετρη λήψη αναλγητικών ουσιών οδηγεί σε σημαντικές ανεπιθύμητες δράσεις.

Ιατρείο Μεταβολισμού - Υπέρτασης - ΠαχυσαρκίαςΟι διαταραχές του μεταβολισμού περιλαμβάνουν μια σειρά από νοσολογικές οντότητες και σύνδρομα, τα οποία αναδύονται ολοένα και συχνότερα στο σύγχρονο κόσμο. Κεντρική θέση κατέχουν καταστάσεις παχυσαρκίας κεντρικού (ανδροειδούς) τύπου, οι οποίες συνδέονται με διαταραχές της γλυκόζης, δυσλιπιδαιμία και υπέρταση και συνολικά με αυξημένη θνητότητα. Το ιατρείο μεταβολισμού, παχυσαρκίας και υπέρτασης έχει στόχο το χειρισμό όλων των επιμέρους συνδρόμων, με τελικό αντίκτυπο την ελάττωση του καρδιαγγειακού αλλά και του συνολικού κινδύνου που αυτά συνεπάγονται. Συγκεκριμένα:


Α) Διαταραχές του μεταβολισμού της γλυκόζης


Η ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου του αίματος βρίσκεται κάτω από σύνθετο νευροενδοκρινικό έλεγχο, στον οποίο κεντρικό ρόλο διαδραματίζει η ινσουλίνη. Ανεπάρκεια των δράσεών της οδηγεί σε υπεργλυκαιμία αλλά και σε παράλληλη διαταραχή του μεταβολισμού των λιπών και των πρωτεϊνών. Οι διαταραχές αυτές, έχουν συνήθως χρόνια πορεία και οδηγούν σε αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα, στα πλαίσια κυρίως μικρο- (μάτια, νεφροί, νεύρα) και μακρο-αγγειακών (καρδιά, μεγάλα αγγεία, εγκέφαλος) επιπλοκών, συνυπάρχοντας μάλιστα, σε αυξημένη συχνότητα με καταστάσεις, κάποιες από τις οποίες αποτελούν σημαντικούς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.  Με δεδομένο ότι- επιδημιολογικά- πρόκειται για σύνδρομα με ολοένα μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης, απόρροια και του «σύγχρονου» τρόπου ζωής, το ιατρείο «Μεταβολισμού, Παχυσαρκίας & Υπέρτασης» έχει ως στόχο την ανίχνευση προδιαβητικών ασθενών, εκείνων με υποκλινικό ή λανθάνοντα διαβήτη αλλά και, συνολικά, στη θεραπεία των υποκείμενων μεταβολικών διαταραχών, με την επίτευξη ικανοποιητικών επιπέδων σε ό, τι αφορά το σάκχαρο του αίματος, παράλληλα με την πρόνοια για τη διατήρηση της λειτουργικότητας των κυττάρων των παγκρεατικών νησιδίων,  αλλά και στην ελάττωση του καρδιαγγειακού κινδύνου.


Β) Υπέρταση

Η υπέρταση είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας του σύγχρονου κόσμου και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες πρόκλησης στεφανιαίας νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής και νεφρικής ανεπάρκειας. Συχνότερα είναι πρωτοπαθής (δεν μπορεί να ανευρεθεί ο αιτιολογικός παράγοντας) και σε ποσοστό < 5% δευτεροπαθής (με τη δράση κάποιου υποκείμενου παράγοντα, που απαιτεί συχνά σύνθετη διερεύνηση). Το ιατρείο μας έχει σαν βασικό στόχο την κατάδειξη των περιπτώσεων που απαιτούν εξειδικευμένο έλεγχο και τον καθορισμό της ενδεδειγμένης κάθε φορά θεραπείας, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες.


Γ) Δυσλιπιδαιμία


Οι διαταραχές των λιπιδίων διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη διαδικασία της αθηρωματικής νόσου. Πρόκειται για σύνθετες διαταραχές (ποσοτικές αλλά και ποιοτικές), συχνά με κληρονομικό υπόστρωμα, οι οποίες αντιμετωπίζονται υγιεινοδιαιτητικά και φαρμακευτικά. Σήμερα διαθέτουμε επαρκείς γνώσεις, σε ό, τι αφορά τη φαρμακοδυναμική, ώστε να επιτύχουμε σύνθετους και πολλές φορές φιλόδοξους στόχους, με τις λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ιατρείο Πόνου


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Ιατρείο Διάγνωσης και Επεμβατικής Θεραπείας Πόνου της Doctor Care προσφέρει ολοκληρωμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας στους πάσχοντες από χρόνιο πόνο εφαρμόζοντας τα πρότυπα αντίστοιχων κορυφαίων Κέντρων Θεραπείας Πόνου και παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, του εξωτερικού.

Το ιατρείο είναι εξειδικευμένο στη διάγνωση της αιτίας του χρόνιου πόνου ώστε τελικά να επιλεχθεί η πλέον στοχευμένη και τεκμηριωμένη ιατρικά, ελάχιστα επεμβατική θεραπεία πόνου. Η φιλοσοφία της ιατρικής ομάδας είναι αποτυπωμένη στην ακόλουθη σκέψη: είναι αυτή η θεραπεία που θα επέλεγα για τον πατέρα ή την μητέρα μου;

Στόχος του Ιατρείου Διάγνωσης και Επεμβατικής Θεραπείας Πόνου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η ανακούφιση των πασχόντων από χρόνιο πόνο, κάνοντας χρήση ελάχιστα επεμβατικών, σύγχρονων, ειδικά σχεδιασμένων, τεχνικών. Το Ιατρείο προσφέρει μία πλήρη γκάμα ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών, αντίστοιχες με αυτές που θα έβρισκε κανείς σε κορυφαία θεραπευτικά κέντρα του κόσμου, εξασφαλίζοντας έτσι την αποτελεσματικότερη διάγνωση και θεραπεία επώδυνων διαταραχών.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ο οξύς πόνος αποτελεί το συναγερμό προστασίας του οργανισμού καθώς ενεργοποιείται ως αίσθηση από το νευρικό σύστημα όταν στον οργανισμό συμβεί ένας τραυματισμός ή βλάβη ή κάποια νόσος και χρησιμεύει ως προειδοποίηση για την έγκαιρη διερεύνηση της αιτίας του πόνου και την απομάκρυνση  του βλαπτικού παράγοντα.

Όταν όμως αυτός ο προειδοποιητικός μηχανισμός επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα, πέρα από τη περίοδο που χρειάζεται για την επούλωση μιας βλάβης ή /και τη θεραπεία μιας νόσου, παύει πλέον να είναι χρήσιμος για τον ανθρώπινο οργανισμό και μετατρέπεται σε μία χρόνια εξουθενωτική νόσο. Ο χρόνιος πόνος αποτελεί πλέον μία νόσο η οποία χρειάζεται θεραπεία είτε αιτιολογική, διερευνώντας την αιτία του πόνου και εφαρμόζοντας στοχευμένη θεραπεία, είτε συμπτωματική, όταν δεν αναγνωρίζεται πάρα τον έλεγχο, σαφής αιτία. Συχνές καταστάσεις χρόνιου πόνου είναι οι παρακάτω:

 • Κεφαλαλγία/ημικρανία
 • Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης
  1. Η αυχεναλγία / αυχενοβραχιοναλγία (Δισκοπάθεια, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, σπονδυλαρθρίτιδα κ.λ.π)
  2. Η οσφυαλγία (δισκοπάθεια, σπονδυλαρθρίτιδα κ.λ.π
  3. Ριζίτιδα – ριζοπάθεια (κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, σπονδυλική στένωση κ.λ.π)
  4. Κάταγμα σπονδύλων (οστεοπορωτικό, μεταστατικό)
 • Αρθραλγία (οστεοαρθρίτιδα γόνατος, ισχίων, ώμου, κ.λ.π)
 • Νευροπαθητικός πόνος (νευραλγία τριδύμου, τραυματισμός νεύρου, καυσαλγία, μεθερπητική νευραλγία, διαβητική νευροπάθεια κ.λ.π)
 • Ισχαιμικός πόνος (αγγειακές παθήσεις)
 • Καρκινικός πόνος

Είδη Επεμβατικών Τεχνικών

Οι επεμβατικές τεχνικές αποτελούν το ενδιάμεσο στάδιο θεραπείας ανάμεσα στη συντηρητική θεραπεία  (φάρμακα, φυσικοθεραπεία, κινησιοθεραπεία) και τη χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων που προκαλούν υποξύ ή χρόνιο πόνο. Οι επεμβατικές τεχνικές εφαρμόζονται με τοπική αναισθησία, ελαφρά ενδοφλέβια καταστολή και ακτινοσκοπική ή/και υπερηχογραφική καθοδήγηση, με ασφάλεια και ακρίβεια, χωρίς να γίνεται κάποια χειρουργική τομή. Οι ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο για λίγες μόνον ώρες.

Καρδιολόγος


Το καρδιολογικό Τμήμα του Doctor Care δημιουργήθηκε με τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές προδιαγραφές ώστε να αποτελεί ένα πρότυπο πολυδύναμο κέντρο στο χώρο της προληπτικής, διαγνωστικής, θεραπευτικής και επεμβατικής καρδιολογίας.

Με στόχο την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, επικεντρώνουμε στην έγκαιρη διάγνωση μέσα από ενδελεχή διερεύνηση κάθε περιστατικού αλλά και στην υπεύθυνη, αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ασθενών, σύμφωνα με τις διεθνείς σταθερές.

Το Καρδιολογικό Τμήμα του Doctor Care είναι στελεχωμένο από έμπειρους Καρδιολόγους και Καρδιοχειρουργούς(όταν απαιτείται) οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους άμεσα, υπεύθυνα και με ασφάλεια. Το εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, με διακεκριμένη επιστημονική και επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της Υγείας Ελλάδας και Εξωτερικού, έχει στη διάθεσή του υψηλής ευκρίνειας μηχανήματα για αξιόπιστο και ταχύτερο διαγνωστικό και θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Το Καρδιολογικό Τμήμα μπορεί να αντιμετωπίσει όλων των ειδών τα καρδιολογικά προβλήματα και παθήσεις καθώς και ασθενείς που πάσχουν από σοβαρή καρδιακή νόσο, αρρυθμίες, μυοκαρδιοπάθειες και συγγενείς καρδιοπάθειες ενηλίκων.

Παρέχει επίσης συνταγογραφία, εκδίδονται παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις, χορηγούνται γνωματεύσεις, και όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά όπως θεώρηση αθλητικών δελτίων, βεβαίωση υγείας για άδεια οδήγησης.

Οι δραστηριότητες του Τμήματος περιλαμβάνουν:

 1. Εξέταση καρδιολογικών ασθενών στο τακτικό καρδιολογικό ιατρείο και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.
 2. Διενέργεια αναίμακτων διαγνωστικών εξετάσεων και συγκεκριμένα: 
  • Υπερηχοκαρδιογράφημα – triplex καρδιάς και θωρακικής αορτής
  • Δοκιμασία κοπώσεως σε κυλιόμενο τάπητα.
  • Holter ρυθμού 24ώρου με δυνατότητα καταγραφής για 7 ημέρες (έλεγχος αρρυθμιών)
  • Holter πιέσεως (24ωρη καταγραφή αρτηριακής πίεσης)
  • Σπινθηρογραφήματα καρδιάς και ραδιοϊσοτοπικής κοιλιογραφίας

Ειδικά Ιατρεία του Καρδιολογικού Τμήματος:

 1. Ιατρείο αρτηριακής υπέρτασης(σε αρμονική συνεργασία με ειδικούς παθολόγους)
 2. Ιατρείο καρδιακών αρρυθμιών
 3. Ιατρείο δυσλιπιδαιμιών(σε συνεργασία με ειδικούς παθολόγους)
 4. Ιατρείο βηματοδοτών

Μεγάλο πλεονέκτημα του Καρδιολογικού Τμήματος οι χώροι του στον 4ο όροφο των εγκαταστάσεων του Doctor Care, με θέα το λιμάνι. Σχεδιασμένοι με προοπτική την χαλάρωση και ψυχολογική στήριξη του ασθενή, η λειτουργικότητα των ιατρείων σε συνδυασμό με την υψηλή αισθητική τους, δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για απρόσκοπτες και ήρεμες καρδιολογικές εξετάσεις.

Μοριακό Τμήμα


ΜΟΡΙΑΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ

Οι κλασικές μικροβιολογικές μέθοδοι όπως είναι οι καλλιέργειες μικροοργανισμών και οι ανοσολογικές και βιοχημικές μέθοδοι ταυτοποίησης αποτελούν τη βάση της διάγνωσης των μολυσματικών νόσων.Η χρήση σύγχρονων μεθόδων της Μοριακής Βιολογίας καλύπτει προβλήματα όπως:

 • Ταυτοποίηση κάποιων βακτηρίων
 • Περιορισμένη ευαισθησία των μεθόδων
 • Διάγνωση λοιμώξεων από μικροοργανισμούς που δεν καλλιεργούνται
 • Τυποποίηση βακτηρίων

ΤΕΣΤ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ

 

Η γενετική ταυτοποίηση πραγματοποιείται μέσω μοριακού ελέγχου του DNA. Βασική αρχή της διαδικασίας αποτελεί το γεγονός ότι το DNA του κάθε ανθρώπου είναι μοναδικό μεν αλλά το 50% κληρονομείται από την μητέρα και το άλλο 50% από τον πατέρα. Η ταυτοποίηση πραγματοποιείται μέσω σύγκρισης τμημάτων DNA. Η επιλογή των τμημάτων DNA δεν είναι τυχαία αλλά ελέγχονται συγκεκριμένοι πολυμορφικοί δείκτες (STRs, short tandem repeats), οι οποίοι εμφανίζουν διάφορα αλληλόμορφα στον πληθυσμό. Ο συνδυασμός των αλληλομόρφων όλων των εξεταζόμενων πολυμορφικών δεικτών είναι ικανός να αποκλείσει ή όχι την γενετική συγγένεια ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 • Εγκληματολογικές Υποθέσεις
 • ‘Ελεγχος ζυγωτίας Διδύμων
 • Αποκλεισμός Πατρότητας/Μητρότητας
 • Έλεγχος Συγγενικής Σχέσης

ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο προγεννητικός έλεγχος είναι το σύνολο των εξετάσεων, που γίνονται κατά τη διάρκεια της κύησης, με σκοπό να αποκαλυφθούν σοβαρές κυρίως γενετικές παθήσεις στο έμβρυο, που συμβαίνουν με μία γενική συχνότητα περίπου 1/20 κυήσεις. Ο προγεννητικός έλεγχος αφορά:

 • τον έλεγχο της ομαλής εξέλιξης της κύησης ως προς τη μητέρα και το έμβρυο και τις αντίστοιχες εξετάσεις ρουτίνας που γίνονται για το σκοπό αυτό
 • τη διάγνωση σοβαρών διαπλαστικών ανωμαλιών του εμβρύου, με τη χρήση υπερήχων
 • την εκτίμηση κινδύνου πιθανών γενετικών βλαβών, κυρίως χρωμοσωματικών ανωμαλιών, όπως π.χ. το σύνδρομο Down, κυρίως στο 1ο τρίμηνο της κύησης, με την συνεκτίμηση υπερηχογραφικών δεικτών, όπως της αυχενικής διαφάνειας και βιοχημικών δεικτών στο αίμα της μητέρας, που είναι για το 1ο τρίμηνο η PAPP-a και β-hCG
 • τη διάγνωση χρωμοσωματικών ανωμαλιών, όπως π.χ. το σύνδρομο Down κι άλλες χρωμοσωματικές ανωμαλίες
 • τη διάγνωση γενετικών νοσημάτων που οφείλονται σε μεταλλάξεις γονιδίων, με απευθείας ανάλυση του γενετικού υλικού

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 • Καρυότυπος Αμνιακού Υγρού
 • Καρυότυπος Χοριονικών Λαχνών
 • Καρυότυπος Εμβρυϊκού Αίματος
 • Καρυότυπος Προϊόντος Αποβολής
 • Μοριακή Κυτταρογενετική Ανάλυση (FISH) Μικροελλειπτικών Συνδρόμων
 • Προεμφυτευτική διάγνωση Δομικών και Αριθμητικών χρωμοσωμικών ανωμαλιών
 • QF-PCR για ταχεία ανίχνευση χρωμοσωμικών αριθμητικών ανωμαλιών
 • Μοριακή διάγνωση Κυστικής Ίνωσης
 • Διευρυμένος μοριακός έλεγχος Κυστικής Ίνωσης
 • Ανίχνευση 32 Μικροελλειπτικών Γενετικών Συνδρόμων με την μέθοδο MLPA
 • Μοριακός έλεγχος μη Συνδρομικής Βαρηκοΐας
 • Μοριακός Καρυότυπος (Array CGH)
 • Προεμφυτευτική διάγνωση κληρονομούμενων γονιδιακών νοσημάτων

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Η υπογονιμότητα επηρεάζει περίπου το 15% των ζευγαριών που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι στο 15% των υπογόνιμων ανδρών και περίπου στο 10% των υπογόνιμων γυναικών η αιτιολογία κρύβεται σε γενετικές ανωμαλίες που αφορούν τόσο σε αριθμητικές και δομικές χρωμοσωμικές ανωμαλίες όσο και σε γονιδιακές μεταλλάξεις. Αξιόπιστες διαγνωστικές εξετάσεις για την γενετική διερεύνηση της υπογονιμότητας και τον εκμηδενισμό μεταβίβασης στους απογόνους κάποιας κληρονομούμενης γενετικής ανωμαλίας έχουν αναπτυχθεί και εφαρμοστεί με επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

Εξετάσεις

Ανδρική Υπογονιμότητα

 • Καρυότυπος Λεμφοκυττάρων Περιφερικού Αίματος υψηλής διακριτικότητας
 • Μοριακή ανίχνευση Μικροελλείψεων του χρωμοσώματος Υ
 • Ανάλυση Απόπτωσης / Κατακερματισμού Σπέρματος
 • Μοριακή ανάλυση Αντιγόνων Ιστοσυμβατότητας (HLA)
 • Μοριακή Κυτταρογενετική Ανάλυση (FISH) Ανευπλοειδιών Σπέρματος
 • Μοριακή ανίχνευση Κυστικής Ίνωσης

Γυναικεία Υπογονιμότητα

 • Καρυότυπος Λεμφοκυττάρων Περιφερικού Αίματος υψηλής διακριτικότητας
 • Μοριακός έλεγχος Μυκόπλασμα, Ουρεάπλασμα, Χλαμύδια
 • Μοριακός έλεγχος Θρομβοφιλίας
  • Μοριακή ανίχνευση Εύθραυστου Χ
  • Μοριακή ανάλυση Αντιγόνων Ιστοσυμβατότητας (HLA)

Μικροβιολόγος - Αιματολόγος


Το Μικροβιολογικό Τμήμα είναι ένα πολυδύναμο κέντρο που λειτουργεί ως πυρήνας του Doctor Care. Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των εργαστηρίων του, εξοπλισμένες με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, το εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό και τεχνολογικό προσωπικό διενεργεί εξετάσεις που χαρακτηρίζονται από απόλυτη ακρίβεια, αξιοπιστία και ταχύτητα.

Το τμήμα διαθέτει προηγμένης τεχνολογίας Αιματολογικό, Βιοχημικό και Ορμονολογικό αναλυτή.

Οι χώροι υποδοχής και εργαστηρίων, διακρίνονται για την εργονομία και το μοντέρνο σχεδιασμό τους, υπηρετώντας την υψηλή αισθητική όλου του συγκροτήματος με στόχο ένα φιλικό περιβάλλον κομψότητας και άνεσης.

Εξετάσεις που διενεργούνται ενδεικτικά:

 • Πάσης φύσεως γενικές εξετάσεις αίματος και ούρων
 • Εξετάσεις θυρεοειδικής λειτουργίας
 • Εξετάσεις βιολογικών υγρών
 • Ορμονικοί προσδιορισμοί
 • Καλλιέργειες Βιολογικών Υγρών (ρινικό, φαρυγγικό, πτύελα, ούρα, ουρηθρικό, προστατικό, σπέρματος, κοπράνων, ονύχων, βλάβης δέρματος για κοινά μικρόβια – μύκητες)
 • Καλλιέργεια Κολπικού Υγρού αερόβια-αναερόβια και κοινά μικρόβια-μύκητες
 • Καλλιέργεια Τραχηλικού Υγρού για Μυκόπλασμα, Ουρεόπλασμα, Χλαμύδια
 • Έλεγχος ταυτοποίησης HPV
 • Άμεση ανίχνευση αντιγόνων στρεπτόκοκκου σε φαρυγγικά επιχρίσματα (Strep-test)
 • Έλεγχος αλλεργιών
 • Σπερμοδιάγραμμα
 • Εξετάσεις για ουσίες
 • Εξετάσεις θρομβοφιλίας
 • Έλεγχος για STD

Νευρολογικό Τμήμα


Το Νευρολογικό Ιατρείο του Doctor Care είναι ένα άρτια εξοπλισμένο τμήμα, στελεχωμένο από εξειδικευμένους νευρολόγους που εξετάζουν κάθε νευρολογικό περιστατικό με στόχο τη διάγνωση, αντιμετώπιση και παρακολούθηση παθήσεων που αφορούν στο κεντρικό, περιφερικό και αυτόνομο νευρικό σύστημα.

Συγκεκριμένες παθήσεις

 • Αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια(Stroke)
 • Σκλήρυνση κατά πλάκας(Multiple Sclerosis)
 • Επιληψίες(Epilepsy)
 • Άνοιες & λοιπά εκφυλιστικά νοσήματα ( Alzheimer’s disease and other Dementias)
 • Λοιμώξεις του ΚΝΣ όπως μινιγγίτιδα, ερπητική εγκεφαλίτιδα κ.α. (CNS Infections)
 • Κεφαλαλγίες(Headache)
 • Νευροπάθειες
 • Διαταραχές κινητικότητας (Parkinson’s disease and Movement Disorders)
 • Διαταραχές ισορροπίας όπως Ζάλη και ίλιγγος (Dizzziness and Vertigo) (Σε αρμονική συνεργασία με Ωτορινολαρυγγολόγους)
 • Διαταραχές οράσεως όπως η διπλωπία(Σε συνεργασία με εξειδικευμένους οφθαλμιάτρους)
 • Διαταραχές αισθητικότητας
 • Μυασθένεια (Myastheneia Gravis)
 • Παθήσεις Νωτιαίου Μυελού και των Περιφερεικών Νεύρων
 • Παθήσεις των Μυών (Myopathis)

Η υπευθυνότητα και η επιμονή μας στη βελτίωση της υγείας κάθε ασθενή, οδηγεί σε αρκετές περιπτώσεις στη συνεργασία των νευρολόγων με άλλες ειδικότητες όπως τους νευροχειρουργούς (π.χ. για τις Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις), τους ιατρούς Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (π.χ. αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλα νοσήματα), τους Ορθοπαιδικούς (π.χ. οσφυαλγία), τους Επεμβατικούς Ακτινολόγους (π.χ. για αφαίρεση θρόμβου μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο), τους Παθολόγους-Λοιμωξιολόγους (π.χ. για τη μηνιγγίτιδα).

Το νευρολογικό τμήμα διαθέτει εξειδικευμένο Ηλεκτροεγκεφαλογραφικό Εργαστήριο όπου διενεργείται ηλεκτροεγκεφαλογράφημα καθώς και αξονικό, μαγνητικό τομογράφο και ηλεκτρομυογράφο.

Οι χώροι του Τμήματος διακρίνονται για την εργονομία και την αισθητική τους ενώ η επιλογή των χρωμάτων και των υλικών διακόσμησης έγιναν με στόχο την καλλιέργεια ενός ήρεμου και χαρούμενου περιβάλλοντος.

Οδοντιατρικό Τμήμα


Το Οδοντιατρικό Τμήμα του Doctor Care αποτελεί κορυφαία επιλογή ανάμεσα στις παροχές της Πρότυπης Μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει κάτι ανάλογο πουθενά στην Ελλάδα, στελεχώσαμε το συγκεκριμένο Τμήμα με εξειδικευμένους Γενικούς Οδοντιάτρους καθώς και με ορθοδοντικούς και γναθοχειρουργούς προκειμένου να προσφέρουμε ποιοτική, άμεση και υπεύθυνη στοματική υγεία και σε οικονομικά προσιτό κόστος ταυτόχρονα.

Το Τμήμα στελεχώνεται από έμπειρους οδοντιάτρους που διαθέτουν υψηλή επιστημονική κατάρτιση, γνώση αλλά και την ευχέρεια χρήσης όλων των σύγχρονων μεθόδων προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε καθημερινό, έκτακτο, σοβαρό ή σύνθετο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στην στοματική κοιλότητα. Είναι ακόμη υπεύθυνοι για την τακτική παρακολούθηση της στοματικής υγείας τους παρέχοντας υψηλής ποιότητας πρόληψη.

Στο συγκεκριμένο Τμήμα εξέχουσα θέση έχουν τα προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα, με ειδικές πιστοποιήσεις και αυστηρές προδιαγραφές.

Όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που σχεδιάστηκαν με σκοπό τη χαλάρωση και ηρεμία του ασθενή. Ειδικοί χρωματισμοί, φυσικός φωτισμός, επιλεγμένη μουσική, μοντέρνα και άνετη επίπλωση, διακόσμηση υψηλής αισθητικής αξίας, συμπράττουν προκειμένου ο κάθε ασθενής να διαμορφώσει νέα εικόνα για την οδοντιατρική επίσκεψη.

Εργασίες που πραγματοποιούνται

 • Όλες οι κλασικές οδοντιατρικές θεραπείες(καθαρισμός δοντιών, λεύκανση, εμφράξεις(σφραγίσματα), απονευρώσεις και εξαγωγές δοντιών, αντιμετώπιση τερηδόνας και ουλίτιδας
 • Οδοντοθεραπεία
 • Πρόληψη σε παιδιά έως 14 χρόνων

Ορθοπαιδικό Τμήμα


Το Ορθοπαιδικό τμήμα του Doctor Care, με την υποστήριξη της πιο σύγχρονης τεχνολογίας και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες αντιμετωπίζοντας ένα ευρύ φάσμα μυοσκελετικών παθήσεων και κακώσεων.

Είναι στελεχωμένο με καταξιωμένους ορθοπαιδικούς ιατρούς οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στην εφαρμογή των πλέον σύγχρονων τεχνικών και γνώση των τελευταίων μεθόδων της συντηρητικής αντιμετώπισης, της θεραπείας όλων των χρόνιων και οξέων(τραυματολογικών) παθήσεων – σε ενήλικες και παιδιά – αλλά και της   χειρουργικής αποκατάστασης(όταν απαιτείται).

Σε χώρους ειδικά σχεδιασμένους για τους ορθοπαιδικούς ασθενείς, λειτουργικούς, άνετους και ευρύχωρους η καλαισθησία συνυπάρχει με την ανάγκη ειδικής εξυπηρέτησης και φροντίδας.

Με συνεχή ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις της Ορθοπαιδικής παγκοσμίως γίνεται διάγνωση και στη συνέχεια αντιμετώπιση, όλων των οξέων ανοιχτών και κλειστών κακώσεων του μυοσκελετικού συστήματος από τροχαία ατυχήματα, πτώσεις, εργατικά ατυχήματα κα. όπως θλάσεις, διαστρέμματα ή εξαρθρήματα αρθρώσεων, τραύματα μαλακών μορίων, κατάγματα ανοιχτά ή κλειστά.

Για τη συνολική θεραπεία των ασθενών το Ορθοπαιδικό Τμήμα υποστηρίζεται από όλες τις ιατρικές ειδικότητες.

Δυνατότητες Ορθοπαιδικού Τμήματος

 • Αποκατάσταση χρόνιων παθήσεων και τραυματισμών
 • Διάγνωση και αντιμετώπιση ρευματικών νοσημάτων(σε συνεργασία με εξειδικευμένους ρευματολόγους)
 • Αντιμετώπιση συγγενών,επίκτητων και αναπτυξιακών ορθοπαιδικών παθήσεων σε παιδιά και εφήβους
 • Εκτίμηση και θεραπεία οξέων και χρόνιων περιστατικών τενοντίτιδας αρθρίτιδας, εκφυλιστικών και τραυματικών παθήσεων μυών οστών και αρθρώσεων καθώς και σπονδυλικής στήλης και άκρας χειρός
 • Αντιμετώπιση κλειστών και ανοικτών καταγμάτων
 • Πελματογράφημα και θεραπεία πλατυποδίας
 • Εκτίμηση και θεραπεία σκολίωσης
 • Προσδιορισμός οστικής ηλικίας
 • Αντιμετώπιση αθλητικών κακώσεων
 • Διάγνωση και αντιμετώπιση καρπιαίου σωλήνα, τενοντοελυτρίτιδας, εξελκώσεων, διαβητικού ποδιού, ξένων σωμάτων
 • Διάγνωση και αντιμετώπιση Σπονδυλολίσθησης, σκολίωσης, δισκοπάθειας
 • Αντιμετώπιση προβλημάτων οστεοπόρωσης σε συνεργασία με το ενδοκρινολογικο και γυναικολογικό τμήμα
 • Διάγνωση και αντιμετώπιση Μεταβολικών Νοσημάτων
 • Τοποθέτηση γυψονάρθηκα
 • Εκτέλεση διαγνωστικής βιοψίας
 • Ενδοαρθρικές ενέσεις

Ουρολόγος - Ανδρολόγος


Το Ουρολογικό-Ανδρολογικό Τμήμα του Doctor Care διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό και άριστους συνεργάτες προκειμένου να παρέχει με υπευθυνότητα  διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες για όλες τις παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος.

Στελεχώνεται από εξειδικευμένους και διακεκριμένους ουρολόγους-ανδρολόγους που με την εμπειρία, τη γνώση τους και τις πλέον σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας αντιμετωπίζουν καίρια κάθε περιστατικό.

Οι παθήσεις που αντιμετωπίζονται:

 • Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη(Προστάτης)
 • Καρκίνος του προστάτη
 • Όγκοι ουροποιητικού
 • Στυτική δυσλειτουργία
 • Υπογονιμότητα
 • Ακράτεια ούρων
 • Κολικοί
 • Φλεγμονές(προστατίτιδες κλπ)

 Τομέας Διάγνωσης

 • Ακράτεια ούρων (Πραγματοποιείται πλήρης έλεγχος λειτουργίας του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος και του πυελικού εδάφους)
 • Λιθίαση ουροποιητικού
 • Διάγνωση παθήσεων του προστάτη (καλοήθεις ή κακοήθεις)
 • Διάγνωση αιματουρίας αγνώστου αιτιολογίας με κυστεοσκόπηση

 Τομέας Ανδρολογίας

 • Αντιμετώπιση στυτικής δυσλειτουργίας

 Έλεγχος-Αντιμετώπιση υπογονιμότητας

 • Αντιμετώπιση φίμωσης – παραφίμωσης βραχύ χαλινού (περιτομή χαλινού, πλαστική χαλινού)

Στον Τομέα Ανδρολογίας αντιμετωπίζουμε όλο το φάσμα παθήσεων και περιπτώσεων ανδρικής στειρότητας και ανικανότητας πραγματοποιώντας όλες τις σύγχρονες διαγνωστικές εξετάσεις (σπερμοδιάγραμμα, triplex πεϊκών αγγείων, σηραγγογραφία).

Προσφερόμενες υπηρεσίες

 • Κυστεοσκόπηση
 • Υπέρηχος Νεφρών
 • Υπέρηχος Ουροδόχου Κύστεως
 • Υπέρηχος Όρχεων
 • Άμεση θεραπεία διαφόρων παθήσεων με διαθερμία
 • Κατευθυνόμενη με διορθικό υπέρηχο βιοψία προστάτη

Οφθαλμίατρος


Σε ένα μοντέρνο και προηγμένο αισθητικά περιβάλλον, στον 2ο όροφο του Doctor Care, διαμορφώσαμε τους χώρους ενός εξειδικευμένου Οφθαλμολογικού Ιατρείου το οποίο διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και μηχανήματα στην αιχμή της τεχνολογίας.

Το Τμήμα στελεχώνουν διακεκριμένοι και με πολυετή εμπειρία ειδικοί επιστήμονες με σκοπό την παροχή υψηλών επιστημονικών υπηρεσιών για όλο το φάσμα των οφθαλμολογικών παθήσεων. Το οφθαλμολογικό ιατρείο Doctor Care αποτελεί μια ολοκληρωμένη μονάδα οφθαλμολογικών υπηρεσιών με πλήρη και εξειδικευμένο εξοπλισμό που διευκολύνει το υψηλό επίπεδο διαγνωστικής και κλινικής φροντίδας που επιδιώκουμε.

Βασικές εξετάσεις:

Πλήρης κλινική εξέταση για:

 • Διαθλαστικές ανωμαλίες (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός, πρεσβυωπία)
 • Καταρράκτη
 • Γλαύκωμα
 • Παθήσεις βυθού (αγγειοπάθειες, ωχροπάθειες, φλεγμονές)
 • Ξηροφθαλμίας και δακρυικής συσκευής

Στο Τμήμα, εκδίδονται παραπεμπτικά για ειδικές εξετάσεις όταν απαιτείται, χορηγούνται γνωματεύσεις, και όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για παιδιά και ενήλικες.

Παθολόγος


Το Παθολογικό Τμήμα του Doctor Care καλύπτει όλο το φάσμα των παθολογικών παθήσεων  στους τομείς της πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας, με δυνατότητα άμεσης, αναβαθμισμένης και οικονομικής εξυπηρέτησης έως και (τόσων, αριθμός) ασθενών καθημερινά.

Στελεχώνεται από καταξιωμένους κι έμπειρους Ιατρούς παθολόγους αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό ενώ συνεργάζεται με εξειδικευμένους Ιατρούς άλλων ειδικοτήτων (καρδιολόγους, γαστρεντερολόγους, νεφρολόγους, πνευμονολόγους, ηπατολόγους, αιματολόγους κ.α.) όταν απαιτείται.

Πρόκειται για ένα αυτόνομο και αυτοδύναμο ιατρικό τμήμα που στόχο έχει την παροχή ανώτερων υπηρεσιών υγείας.

 • Στην προληπτική ιατρική
 • Στην διερεύνηση παθολογικών καταστάσεων
 • Στην παρακολούθηση ασθενών με χρόνια νοσήματα
 • Στην άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση σε κάθε έκτακτο περιστατικό

Το ευρύτατο αντικείμενο του παθολογικού τμήματος Doctor Care υποστηρίζεται από τον πλέον σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με δυνατότητα καίριας αντιμετώπισης κάθε περιστατικού.

Διαθέτει επιμέρους τμήματα Check up, σακχαρώδους διαβήτη, διαταραχών των λιπιδίων, αρτηριακής υπέρτασης και παχυσαρκίας με υψηλή επιστημονική εποπτεία.

Holter πιέσεως (24ωρη καταγραφή αρτηριακής πίεσης).

Γίνεται επίσης συνταγογραφία, εκδίδονται παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις, χορηγούνται γνωματεύσεις, και όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά όπως θεώρηση αθλητικών δελτίων, βεβαίωση υγείας για άδεια οπλοκατοχής, βεβαίωση υγείας για άδεια οδήγησης.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην εργονομία του χώρου και στην αυστηρή υγιεινή, με ειδική βαρύτητα στη δημιουργία ενός φιλικού και καλαίσθητου περιβάλλοντος στους χώρους  υποδοχής, αναμονής και στα εξεταστήρια. Η αισθητική υπεροχή και η προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, προσφέρουν στους ασθενείς ιδανικές συνθήκες προσέλευσης, συμβάλλοντας θετικά στην ηρεμία και την ενίσχυση της ψυχολογίας τους. 

Πλαστικός Χειρουργός


Η πλαστική χειρουργική είναι η ειδικότητα της ιατρικής που ασχολείται με την αποκατάσταση ή τη βελτίωση της λειτουργίας μιας σειράς ιατρικών και αισθητικών προβλημάτων. Εξελίσσεται ραγδαία και εμφανίζονται διαρκώς νέες μορφές, κατηγορίες και τεχνικές. Ο πλήρης τίτλος της ειδικότητας είναι πλαστική, επανορθωτική και αισθητική χειρουργική καθώς δεν υπάρχει επέμβαση αποκατάστασης χωρίς στοιχείο αισθητικής και το αντίστροφο.

Στο Τμήμα Πλαστικής & Αισθητικής Χειρουργικής του Doctor Care εκτιμούμε πως η πλαστική χειρουργική δεν είναι ειδικότητα ματαιοδοξίας-όπως εσφαλμένα ερμηνεύεται από πολλούς αλλά Υγείας και Ποιότητας Ζωής. Η ομορφιά, η εξωτερική αρμονία που βοηθά και στη ψυχική ισορροπία δεν είναι απλώς επιθυμητή αλλά αποτελεί κι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική μας ανέλιξη. Με αυτή τη φιλοσοφία, το αντίστοιχο Τμήμα του Doctor Care στελεχώνεται από μια ομάδα έμπειρων πλαστικών χειρουργών που μπορεί να εγγυηθεί πρωτίστως την ασφάλεια, καθώς επίσης και τα μακροχρόνια και φυσικότερα αποτελέσματα. Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες-συνεργάτες μας αναλαμβάνουν το σύνολο των επανορθωτικών και αισθητικών επεμβάσεων που αφορούν είτε το πρόσωπο, είτε το σώμα, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές.

Με δεδομένο ό,τι στο συγκεκριμένο Τμήμα αυτό που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα είναι η συνομιλία με τον Ιατρό ώστε να σκιαγραφηθεί υπεύθυνα το προφίλ του κάθε προβλήματος, να αξιολογηθεί και να προταθεί η αποτελεσματικότερη λύση, φροντίσαμε η κλινική εξέταση και η «συνέντευξη» να πραγματοποιούνται σε χώρους εξαιρετικά σύγχρονους, υψηλής αισθητικής, άνετους και φιλικούς.

Επεμβάσεις προσώπου

Βλεφαροπλαστική

Διορθώνει τις σακούλες λίπους των βλεφάρων και τη χαλάρωση του δέρματος.

Ρυτιδοπλαστική (face – lift)

Διορθώνει τη χαλάρωση του δέρματος και προσφέρει στο πρόσωπο νεότερη όψη.

Ρινοπλαστική

Πρόκειται για επέμβαση που προσφέρει τέλεια αισθητικά μύτη ενώ αποκαθιστά την άψογη λειτουργία της με διορθώσεις στους χόνδρους και το διάφραγμα.

Ωτοπλαστική

Διορθώνει τα αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά). Μπορεί να πραγματοποιηθεί από την παιδική ηλικία προκειμένου να αποφευχθούν ψυχολογικά προβλήματα στο παιδί.

Επεμβάσεις σώματος

Λιποδυστροφία – Λιποαναρρόφηση

Η επέμβαση αφορά στο ονομαζόμενο «τοπικό πάχος». Δεν πρόκειται για μέθοδο αδυνατίσματος και γι αυτό δεν ενδείκνυται για παχύσαρκα άτομα.

Μαστοί

(σμίκρυνση, ανόρθωση, αυξητική στήθους)

Η σμίκρυνση των μαστών πραγματοποιείται με αφορμή τον αισθητικό παράγοντα ωστόσο έχει άμεση σχέση με τη σωστή λειτουργία και την υγιεινή του μαστού.

Η αυξητική των μαστών γίνεται με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης τα οποία είναι τα πλέον ασφαλή επιστημονικά με ιδανικό αποτέλεσμα

Κοιλιοπλαστική

Διορθώνει τη χαλάρωση των μυών και του δέρματος της κοιλιάς, που προκαλείται είτε μετά από τοκετό, είτε μετά την απώλεια βάρους.

Αισθητικές παρεμβάσεις

Η σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση είναι το κλειδί της επιτυχίας για κάθε αισθητική παρέμβαση. Με γνώμονα τη γνώση και εργαλείο τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς που διαθέτουμε, προσφέρουμε στη σύγχρονη γυναίκα αλλά και στο σύγχρονο άντρα την απόλυτη αναζωογόνηση της εικόνας τους, σε πλήρη αρμονία με τη ψυχοσύνθεση τους. Σε συνεργασία με τους δερματολόγους του Dr Care οι εξειδικευμένοι πλαστικοί χειρουργοί προτείνουν και στη συνέχεια πετυχαίνουν την ιδανική παρέμβαση που αφορά μεμονωμένα κάθε περίπτωση. Γίνεται χρήση της τελευταίας τεχνολογίας Laser, ραδιοσυχνοτήτων και ενέσιμων υλικών, με απόλυτη ασφάλεια. Στο Doctor Care η αισθητική πλαστική χειρουργική είναι πλέον προσιτή σε ΟΛΟΥΣ.

Τι αντιμετωπίζεται

*Σημάδια φωτογήρανσης, ακτινικές υπερκερατώσεις, λεπτές ρυτίδες, δυσχρωμίες, κόκκινα στίγματα, τραχύτητα δέρματος. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά peeling, ειδική κατηγορία laser προκαλεί ισχυρή ανάπλαση του κολλαγόνου. Πρόκειται για θεραπείες που γίνονται σε σειρά συνεδριών χωρίς να απαιτείται διακοπή της εργασίας

* Ρυτίδες – Ανάπλαση δέρματος

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που αρκεί μία μόνο συνεδρία για το τέλειο αποτέλεσμα. Αντιμετωπίζονται επιφανειακές αλλά και μεγαλύτερου βάθους ρυτίδες. Οι προηγμένες τεχνικές laser που χρησιμοποιούνται είναι αναίμακτες και δεν απαιτούν αναισθησία.

* Μελαγχρωματικές βλάβες (φακίδες, γεροντικές κηλίδες)

Πρόκειται για σκούρες περιοχές στο δέρμα που εμφανίζουν θαυμάσια αποτελέσματα στη θεραπεία με laser. Της θεραπείας, προηγείται η υπεύθυνη κλινική εξέταση ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα κακοήθειας.

*Ουλές ακμής

Οι ουλές αυτές που επιβαρύνουν ψυχολογικά κάθε άνθρωπο, μπορούν να εξαλειφθούν με τη βοήθεια των laser δίνοντάς μας θεαματικά αποτελέσματα. Ο εξειδικευμένος Ιατρός στη διάρκεια δύο ή τριών συνεδριών, επεμβαίνει με αναίμακτο τρόπο «σβήνοντας» επιφανειακές και βαθιές ουλές. Η αποθεραπεία διαρκεί το πολύ 10 ημέρες.

*Αγγειακές βλάβες (π.χ. ευρυαγγείες, αιμαγγειώματα)

Κάποιες φορές παρατηρείται συσσώρευση αγγείων κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, προσδίδοντας στην περιοχήδιαφορετικό χρώμα προσλαμβάνοντας διαφορετική μορφή. Το γεγονός αυτό δημιουργεί αισθητικό πρόβλημα το οποίο όμως με τη χρήση lasr παύει να υφίσταται.

*Ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Πρόκειται για την πιο ενδεδειγμένη μέθοδο αποτρίχωσης καθώς είναι ανώδυνη, γρήγορη και άκρως αποτελεσματική. Ο αριθμός των επισκέψεων εξαρτάται από τον τύπο της τρίχας.

*Αφαίρεση τατουάζ

Η δερματοστιξία (τατουάζ) είναι μια πολύ επίκαιρη επιλογή, κυρίως για τους νέους η οποία εάν χρειαστεί να αλλάξει, χρειάζεται υπευθυνότητα και προσοχή. Οι παραδοσιακές μέθοδοι για την αφαίρεση των τατουάζ έχουν μέτρια αποτελέσματα και αφήνουν ουλές. Η τεχνολογία των laser επιτρέπει την εύκολη και αποτελεσματική απομάκρυνσή τους, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτείται αναισθησία.

Πνευμονολογικό Τμήμα


Με ειδικευμένο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, το πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο Πνευμονολογικό Τμήμα  του Doctor Care έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει κάθε πάθηση του αναπνευστικού συστήματος.

Στο ειδικό Πνευμονολογικό Ιατρείο πραγματοποιούνται εξετάσεις ασθενών με χρόνια και οξέα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος, προσφέρεται διερεύνηση, αντιμετώπιση και παρακολούθηση από ειδικευμένο Πνευμονολόγο όσων πάσχουν από σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, διενεργούνται check-up καθώς και ενδελεχείς και εξειδικευμένες εξετάσεις. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προεγχειρητικού ελέγχου σε συνεργασία με άλλες ιατρικές ειδικότητες.

Όλες οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε άνετους χώρους και σε συνθήκες απόλυτης υγιεινής, στο φιλικό και καλαίσθητο περιβάλλον υπερσύγχρονων εγκατάστεων.

Πνευμονολογικά νοσήματα που αντιμετωπίζονται

 • Άσθμα
 • Οξεία βρογχίτιδα
 • ΧΑΠ (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια), χρόνια βρογχίτιδα και εμφύσημα
 • Λοιμώξεις Αναπνευστικού
 • Πνευμονία
 • Πνευμονική εμβολή
 • Όγκοι Θώρακος
 • Πλευρίτιδα
 • Καρκίνος Πνεύμονα
 • Φυματίωση
 • Βρογχιεκτασίες
 • Μεσοθηλίωμα
 • Σαρκοείδωση
 • Διάμεσες Πνευμονοπάθειες
 • Κολλαγονώσεις
 • Άπνοια στον ύπνο

Στο Τμήμα μας πραγματοποιούνται

 • Ιατρική εκτίμηση
 • Διαγνωστική προσέγγιση και παρακολούθηση παθήσεων των πνευμόνων
 • Σπιρομέτρηση, Καμπύλη ροής όγκου και Μελέτη αναπνευστικών αερίων
 • Οξυμετρίες
 • Έλεγχος όγκων και Χωρητικότητα πνευμόνων
 • Βρογχοσκόπηση
 • Πλήρης έλεγχος βρογχικού άσθματος (Διερεύνηση αναπνευστικής λειτουργίας, τεστ αναπνοής, δερματικά τεστ για έλεγχο αλλεργίας, εισπνεόμενα τεστ για έλεγχο της βρογχικής υπεραντιδραστικότητας)
 • Προεγχειρητική εκτίμηση ασθενών

Ιατρείο Υπογονιμότητας


Το Ιατρείο Υπογονιμότητας ή ακριβέστερα το Ιατρείο Διερεύνησης και Αντιμετώπισης της Γυναικείας και Ανδρικής Γονιμότητας, αποτελεί μία ακόμη πρωτοτυπία της Πρότυπης Μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγείας του Doctor Care καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα σε πολυϊατρείο, πουθενά στην Ελλάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία αλλά και τα στατιστικά δεδομένα που δείχνουν ότι τα προβλήματα γονιμότητας είναι συχνά, συγκεκριμένα ένα στα έξι ζευγάρια θα αντιμετωπίσει ή ήδη αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα, δημιουργήσαμε ένα αυτόνομο και εξειδικευμένο  επιστημονικό τμήμα με μοναδικό αντικείμενο τη διερεύνηση και στη συνέχεια την αντιμετώπιση κάθε σχετικού προβλήματος.

Στελεχωμένο με καταξιωμένους ειδικούς επιστήμονες, γυναικολόγους, ενδοκρινολόγους, ουρολόγους, ανδρολόγους και με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, το Ιατρείο Υπογονιμότητας παρέχει υπεύθυνα, έγκυρα και αποτελεσματικά άριστες υπηρεσίες στον τομέα της κλινικής συμβουλευτικής, της συστηματικής, αναλυτικής και αιτιολογικής διερεύνησης αλλά και της εφαρμογής επιτυχημένων θεραπειών.

Στόχος μας, η ολοκλήρωση της διαδικασίας διάγνωσης και θεραπείας στο λιγότερο δυνατό χρόνο, με το λιγότερο δυνατό κόστος και πάντα με ασφάλεια για τη μητέρα και το μελλοντικό έμβρυο.

Διερεύνηση Γονιμότητας. Ένα ζήτημα που αφορά στο ζευγάρι

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα πολλοί άνθρωποι που εξακολουθούν να θεωρούν τη γονιμότητα «αυστηρά γυναικείο» ζήτημα, στο 53% των περιπτώσεων υπογονιμότητας, περιλαμβάνεται και η συμμετοχή του συντρόφου. Σύμφωνα με τα στοιχεία ένα στα έξι ζευγάρια στη χώρα μας προσπαθεί χωρίς επιτυχία να αποκτήσει παιδί. Σε αυτά τα ζευγάρια η σύγχρονη επιστήμη προσφέρει τις πλέον αποτελεσματικές λύσεις για την επιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το Ιατρείο Υπογονιμότητας λειτουργεί κάθε Σάββατο 9 το πρωί έως 2 μετά το μεσημέρι υπό την επιστημονική διεύθυνση του Ιατρού Μαιευτήρα-Γυναικολόγου-Χειρουργού Δημήτρη Γουλή.

Το σημαντικό πρώτο βήμα για την επιτυχία: Κλείστε ραντεβού για δωρεάν ενημέρωση!

Ωτορινολαρυγγικό Τμήμα


Το Ωτορινολαρυγγικό τμήμα του Doctor Care αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα, οργανωμένα και εξειδικευμένα κέντρα στην Ελλάδα. Με άριστο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό και προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό, καλύπτει όλο το φάσμα των ασθενειών της ωτορινολαρυγγικής περιοχής για παιδιά και ενήλικες.

Το τμήμα στελεχώνεται από εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο ιατρικό και προσωπικό , με στόχο την αντιμετώπιση των πλέον δύσκολων διαγνωστικών, αλλά και χειρουργικών ωτορινολαρυγγικών περιστατικών.

Το ωτορινολαρυγγικό ιατρείο(Ακοολογικός, Νευρωτολογικός και Ενδοσκοπικός τομέας) εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, παρέχει όλα τα σύγχρονα μέσα για αξιόπιστες διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες σύμφωνα με τις σύγχρονες απόψεις και τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης.

Διαγνωστικός Τομέας

 • Πλήρης ακοολογικός έλεγχος με ακοομετρία και τυμπανομετρία
 • Πλήρης ενδοσκοπικός έλεγχος ρινός – ρινοφάρυγγα – λάρυγγα με εύκαμπτα και άκαμπτα ενδοσκόπια
 • Έρευνα ιλίγγου
 • Φωνιατρικός έλεγχος για την αποκατάσταση της ομιλίας και διαταραχών του λάρυγγα, με ειδικό στρομβοσκόπιο του φωνιατρικού τμήματος
 • Ωτοακουστικές Εκπομπές

Τομέας Παιδοωτορινολαρυγγολογίας

Το Τμήμα διαθέτει ειδικούς παιδοωτορινολαρυγγολόγους με μεγάλη εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία των παιδιατρικών ωτορινολαρυγγολογικών παθήσεων.