18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας

18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας

Aπό 18 έως 21 Φεβρουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, το «18ο Πανελλήνιο συνέδριο Ογκολογίας». Το συνέδριο διοργανώνεται από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ σε συνεργασία με το ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» και τη συμμετοχή των Ογκολογικών Νοσοκομείων «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΙΡΟΙ», «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ », και «ΜΕΤΑΞΑ».

Η διοργάνωση βρίσκεται υπό την Αιγίδα του Ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Το Πανελλήνιο συνέδριο Ογκολογίας είναι ένας θεσμός με ιστορία 35 ετών και αποτελεί την κορυφαία Επιστημονική εκδήλωση της Ογκολογίας στον Ελλαδικό χώρο. Οργανώνεται εκ περιτροπής κάθε δύο χρόνια με κύρια Επιστημονική ευθύνη του ενός από τα τέσσερα Ογκολογικά Νοσοκομεία της χώρας. Στην Θεσσαλονίκη το συνέδριο αυτό γίνεται κάθε 8 χρόνια.

Η Επιστημονική Ογκολογική κοινότητα και η Οργανωτική Επιτροπή, στην προσπάθεια τους να αναβαθμίσουν τον θεσμό αυτό, συμπεριέλαβαν στο Επιστημονικό Πρόγραμμα όλες τις ιατρικές ειδικότητες που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην έρευνα, την διάγνωση και την αντιμετώπιση των νεοπλασματικών παθήσεων.

Στη διάρκεια των εργασιών θα συζητηθούν και θα προβληθούν όλες οι πρόσφατες εξελίξεις στο διαγνωστικό και θεραπευτικό πεδίο της Ογκολογίας με κορμό τα 4 Ογκολογικά Νοσοκομεία , αλλά και ανεξάρτητων Επιστημόνων από άλλα κέντρα. Επίσης στο Πρόγραμμα περιλαμβάνονται θέματα σχετικά με την ποιότητα ζωής των καρκινοπαθών (καρκινικός πόνος, καχεξία και θρέψη), αλλά και θέματα Κοινωνικής φροντίδας και εθελοντισμού.

Η συμμετοχή αναμένεται να ανέλθει στους 400 με 500 συνέδρους.

Το πλήρες Επιστημονικό Πρόγραμμα βρίσκεται αναρτημένο στο site του Γραφείου Διοργάνωσης.

Πηγή: Γραφείο Τύπου Doctor Care