Τα ευχάριστα νέα για τον Jimmy Carter στη μάχη με τον καρκίνο…

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζίμι Κάρτερ είπε χθες ότι έχουν εξαλειφθεί όλα τα σημάδια καρκίνου του εγκέφαλου, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εξετάσεις του.

Ο Κάρτερ, στα 91 του χρόνια, ξεκίνησε τον Αύγουστο την θεραπεία  για μελάνωμα, το οποίο είχε κάνει μετάσταση από το συκώτι στον εγκέφαλο. Και τα τέσσερα σημεία του εγκεφάλου που είχαν προσβληθεί ανταποκρίθηκαν στη θεραπεία.Ο Τζίμι Κάρτερ είπε ότι ένιωθε “καλά” μετά τα 4 στάδια της θεραπείας του και αμέσως μετά ανακοινώθηκε από το Winship Cancer Institute του πανεπιστημίου Emory της Ατλάντα ότι  ο καρκίνος του Κάρτερ δεν είχε εξαπλωθεί και πως ο Κάρτερ ανταποκρίνεται καλά στην θεραπεία.

Μιλώντας χθες σε εκατοντάδες άτομα που είχαν παρευρεθεί στην εκκλησία βαπτιστών στην πολιτεία Τζόρτζια όπου ο πρώην πρόεδρος παραθέτει μαθήματα για τη Βίβλο, ο Κάρτερ είπε πώς ούτε οι εξετάσεις του εγκεφάλου του έδειξαν ότι είχε πια την πάθηση, ούτε και οι υπόλοιπες οι εξετάσεις του έδειξαν το αντίθετο σύμφωνα με το NBC News. Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να παίρνει συχνές δόσεις του φαρμάκου του (pembrolizumab), που αποτελεί μια νέα θεραπεία κατά την οποία χρησιμοποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού για να καταπολεμηθεί ο καρκίνος.

Ο Τζίμι Κάρτερ ήταν πρόεδρος από το 1977 έως το 1981. Έχει χαρακτηρίσει την προεδρική του θητεία ως αποτυχία, παρότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ειρηνική διαπραγμάτευση μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Έχασε τις εκλογές από τον Ρόναλντ Ρήγκαν, του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Ο πρώην καλλιεργητής φιστικιών έχει αφήσει μια από τις πιο πετυχημένες μεταπροεδρικές πορείες, κερδίζοντας το Νόμπελ της Ειρήνης το 2002 και παραμένοντας ενεργός σε προγράμματα όπως ‘η μάχη ενάντια στις αρρώστιες στην Αφρική’ και ‘η κατασκευή σπιτιών για τους φτωχούς’.

Πηγές: http://goo.gl/bu8VWs  /  inews.gr