ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ! Με αυτό τον τρόπο θα κάψετε περισσότερες θερμίδες

Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο  Εργαστήριο Ανθρώπινης Επίδοσης στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν-Λα Κρος επιμένουν πως μόνο χρησιμοποιώντας το σώμα μας μπορούμε να κάψουμε περισσότερες θερμίδες απ’ ότι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Στη συγκεκριμένη έρευνα έλαβαν μέρος 16 άτομα που είχαν καλή φυσική κατάσταση. Οι 16 αυτοί ενήλικες συμμετείχαν σε ένα 20λεπτο πρόγραμμα που συμπεριλάμβανε ασκήσεις όπως pushups, burpees, καθίσματα και προβολές, όλα με το βάρος του σώματος και μόνο.

Ο , επικεφαλής ερευνητής και διευθυντής του εργαστηρίου επίδοσης του πανεπιστημίου, John Porcari, επισημαίνει πως οι συμμετέχοντες έκαψαν κατά μέσο όρο 15 θερμίδες το λεπτό, σχεδόν τις διπλάσιες απ’ όσες θα έκαιγαν εάν έτρεχαν για πολλή ώρα.
Το μυστικό για καλές καύσεις θερμίδων είναι η μεγάλη προσπάθεια, σε όποιο είδος άσκησης κι αν κάνετε, εξηγεί ο ειδικός. “Θα πρέπει να νιώθετε πολύ “άβολα”. Εάν στο τέλος της προπόνησης δεν νιώθετε εξαντλημένοι, κάτι δεν κάνετε καλά”.
Στη μελέτη, οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν μια σειρά ασκήσεων όπου προσπαθούσαν στο μέγιστο για 20 δευτερόλεπτα, μετά ξεκουράζονταν για 10 και επανέλαβαν τη διαδικασία για τέσσερα λεπτά επί πέντε φορές. “Ο τρόπος αυτός ενεργοποιεί εντυπωσιακά τις καύσεις του οργανισμού” εξηγεί ο Porcari.

Πηγή: www.medicalland.gr