Μπαλαούρας Δημήτριος

Επιστημονικά Υπεύθυνος του Γυναικολογικού Τμήματος

Μπαλαούρας Δημήτριος

Γεννήθηκε το 1978 και μεγάλωσε στην Κατερίνη, και κατάγεται από το Λόφο Πιερίας. Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Κατερίνης. Σπούδασε Ιατρική αρχικά στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας, από όπου πήρε και το Πτυχίο του με Άριστα.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Οπλίτης Ιατρός, και εκπλήρωσε την Υπηρεσία του ως Αγροτικός Ιατρός.

Έκανε Ειδικότητα στη Μαιευτική και Γυναικολογία στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κατερίνης, στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο ‘Εδεσσας, στην Αγγλία και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Από το Φεβρουάριο του 2014 είναι Ειδικός Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας.

Μετά το τέλος της ειδικότητάς του συνέχισε την εκπαίδευση του πρώτα στην Γερμανία κι έπειτα στην Αγγλία.Επέστρεψε φέτος στην Ελλάδα,Θεσσαλονικη,όπου και ξεκινησε τη συνεργασία του με τα κεντρικά πολυιατρεία ”Doctor Care” συνεχίζοντας συγχρόνως την εκπαιδευσή του με το νοσοκομειο του Λονδίνου πάνω στην εξειδικευσή του.

Είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ..

Ξεκίνησε και συμμετέχει απο φέτος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ”Παθολογία της κύησης” στο Εθνικό και Καποδιστριακο Πανεπιστήμιο Αθηνών,Ιατρικής σχολής.

Έχει εκπονήσει επιστημονικές μελέτες, έχει παρουσιάσει ομιλίες σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά.

Είναι Εκπαιδευτής σε σεμινάρια αντιμετώπισης επειγόντων μαιευτικών και γυναικολογικών περιστατικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι γνώστης της Αγγλικής, της Γερμανικής και της Γαλλικής Γλώσσας.

Συνεργάζεται στην επιστημονική ομάδα του γυναικολογικού τμήματος των κεντρικών πολυιατρείων ”Doctor Care” με τους συνεργάτες του γυναικολόγους-μαιευτήρες κ. Δημήτριο Χίτζιο.